grip tedavisi, grip nasıl tedavi edilir, terleme ile grip tedavisi

Gribin Kesin Bir Tedavisi Var Mı?

Viral rinit olarak bilinen yaygın soğuk algınlığı ve grip insanlardaki en yaygın enfeksiyonlar arasındadır. Birincil olarak birkaç virüs ailesinin neden olabileceği bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Soğuk algınlığının yüzde 40’ına kadar sorumlu olan virüs ailesine rhino virüsü denir ve 100’den fazla farklı virüs türü vardır.grip tedavisi, grip nasıl tedavi edilir, terleme ile grip tedavisi

Sık görülen soğuk algınlığı belirtilerine bu kadar çok virüse neden olabileceğinden, enfeksiyon için basit bir tedavi geliştirilemedi. Sık görülen soğuk algınlığı, hastalığı daha uzun süre hasta hale getirebilen, daha şiddetli semptomlara sahip olan ve hastaneye kaldırılmasına veya pnömoni de dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek grip ile karıştırılmamalıdır.

Gribin kesin tedavisi yoktur, ancak evde kendinize şu konularda yardımcı olabilirsiniz:

  • dinlenmek, bol miktarda sıvı içmek ve sağlıklı beslenmek.
  • Herhangi bir ateş veya rahatsızlığı azaltmak için evde parasetamol veya ibuprofen gibi ağrı kesicileri bulundurmak.
  • Tıkanık bir burnu hafifletmek için dekonjestan spreyler veya tabletler kullanmak.
  • Tuzlu suyun yıkanması ve mentollü tatlılar üzerine emilme gibi ilaçları denemek.

Birçok ağrı kesici ve dekonjestan reçetesiz olarak eczanelerden temin edilebilir. Büyük çocuklar ve yetişkinler için genellikle güvenlidirler, ancak bebekler, küçük çocuklar, hamile kadınlar, belli sağlık koşullarına sahip kişiler ve diğer bazı ilaçları kullananlar için uygun olmayabilirler. Emin değilseniz bir eczacı ile konuşun.

Çeşitli tıbbi tedavileri kullanarak soğuk algınlığı semptomlarını iyileştirmeniz mümkün olsa da, hastalıkları tedavi edemez, kısaltmaz veya önlemezler. Kendinizi rahat hissetmeye çalışın ve mümkün olduğunca fazla dinlenin, çok miktarda sıvı alıp ve belirtileri tedavi etmeniz önerilir.

Grip belirtilerini tedavi etmek için yaygın yollardan bazıları şunlardır:

  • Boğaz ağrısını gevşetmek için ılık tuzlu suyla gargara yapmak.
  • Uçucu yağlar ve bitkisel aromalar içeren veya içermeyen sıvıların buharın teneffüs edilmesi burun tıkanıklığını geçici olarak rahatlatabilir.
  • Dekonjestanlar içeren OTC ilaçları tıkanıklığın tekrar canlanmasına ve sekresyonların önlenmesine yardımcı olur. Boğazda mukus tarafından tetiklenirse öksürüğü durdurmak için de kullanılabilirler.
  • Antihistaminikler, sulanmış gözlerin ve burun akıntılarının semptomlarını gidermek için kullanılır.
  • Bazı çalışmalara göre, çinko pastilleri soğuk algınlığı semptomlarının süresini kısaltabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir