güneş lekeleri, güneş lekelerini önlemek, güneş lekesi tedavisi

Güneş lekesi için kalıcı tedavi yöntemi var mıdır?

Güneş lekeleri türleri

Melazma: Özellikle yüzde cilt renginin koyulaşmasıyla karakterize bir cilt problemi olan melazma, güneş ışığına maruz kaldığında ortaya çıkar. Güneşin ultraviyole ışınları ciltteki renk pigmenti melanositlerini uyararak melanin sentezini artırır ve cildin koyulaşmasına neden olur. Hamilelik ve bazı ilaçların yan etkileri gibi hormonal değişikliklerin yüksek olduğu dönemler de ciltte koyu lekelere neden olabilir.güneş lekeleri, güneş lekelerini önlemek, güneş lekesi tedavisi

Lentigo (güneş lekesi): Hiperpigmentasyon olarak da bilinen lentigo, genellikle 40 yaşından sonra ortaya çıkan ve sıklıkla çillerle karıştırılan bir cilt yaması türüdür. Lekeler ve çiller arasındaki fark, lekelerin daha koyu renkli ve boyut olarak daha büyük olmasıdır. Lentijinlerin açık sınırları vardır ve güneşte kararır. Güneş lekeleri kollarda, yüzde, sırtta ve omuzlarda yaygındır. Bu bölgelere ek olarak bacakta güneş lekeleri görünebilir.

Çiller: Çiller, güneşte ortaya çıkan cilt lekelerinden biridir. Açık sınırları olan küçük kahverengi lekeler olarak görünen çiller özellikle burun, alın, yanaklar, omuzlar ve kollarda belirgindir. Kırmızı ve açık tenli kişilerde daha sık görülen çiller, bazı kişilerde yüzün tamamını kaplayabilir.

Güneş Lekesi Tedavi Yöntemleri

Aydınlatıcı kremler: İstenilen etkiyi elde etmek için cilt hücrelerinin lekelenmesini engelleyen açıcı kremlerin düzenli ve uzun süre kullanılması gerekir. Tipik olarak, insanlar diğer yöntemlere destek olarak leke kremleri kullanır çünkü anında sonuç almak isterler.

Karbon soyma: Renkli hücreleri etkileyen karbon soyma, hem leke çıkarma hem de dövme silme için tercih edilir. Kolajen dokuyu canlandıran bu tedavi cildin tazelenmesini sağlar. Yazın güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan cilde canlılık veren karbon peeling aynı zamanda cilt lekelerinden kurtulmaya da yardımcı olur.

Lazer tedavisi: En etkili nokta tedavi yöntemlerinden biri olan lazer tedavisinde lazer ışınları kullanılarak ciltte mikro kanallar açılır. Bu kanallardan cilt lekesinin türüne göre tedavi edici maddeler enjekte edilir. Kısa süreli ve ağrısız bir tedavidir.

Dermapen: İnce çelik iğneli dermaroller adı verilen bir cihazla uygulayın. Bu cihaz ile ciltte gözle görülmeyen delikler açılır ve serum cilde enjekte edilir. Dermapen işlemi cildin kendi onarım mekanizmasını tetikler ve kullanılan serumlar cildin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki sivilcelerden kurtulmaya da yardımcı olur.

Kimyasal peeling: En yaygın kullanılan spot işlemlerden biri kimyasal peeling’tir. Bu yöntemle cildin üst kısmının yenilenmesi pul pul dökülme ile hızlandırılır ve lekelerin yok olması sağlanabilir.

PRP: Hastanın kendi kanından elde edilen serum plazması, hastanın cilt altı dokusuna enjekte edilir. Bu yöntemle cilt yenilenir ve cilt lekeleri azaltılabilir.

Mezoterapi: Genellikle lazer tedavilerini desteklemek için kullanılan bir mezoterapi tekniğinde, lekeyi ortaya çıkarmak için cildin lekeli bölgesine leke gidericiler uygulanır.

Güneş lekelerini tedavi etmek için kullanılan hiçbir yöntem tamamen ortadan kalkmaz. Daha küçük bir boyuta küçültebilir ve rengi daha açık hale getirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir