Bebeğiniz doğduktan sonra yaşamınızda birçok değişiklik olacak. Aşağıdaki genel bakışa bir göz atın böylece yeni bir anne olarak yaşamınıza başlarken neleri beklemeniz gerektiği konusunda bir fikriniz olur.
Hastanede
Kaslar doğum süreci ve doğumda sarf edilen çabadan dolayı ağrır. Kalçalarınız ağrır ve şişer. Ayrıca epizyotomi olduysa acıyabilir.
Sezaryen ameliyatı olduysanız veya tüplerinizi bağlattıysanız yaranız rahatsızlık verebilir.
Gerekli olduğunda hemşireyi çağırma düğmesini kullanın! Bebeğini ile bağınızı güclendirin
Kollarınızdaki mucizeyi beslemek (memeyle ya da biberonla) biraz korkutucu olabilir ama yakında bu işi bir profesyonelmiş gibi yapacaksınız!
Ağır kanama veya vajinadan büyük kan pıhtılarının gelmesi bir probleme işaret edebilir.
Yüksek veya düşük kan basıncı daha fazla test yapmak için bir neden olabilir.
Ağrı ilaçla hafıflemelidir. Eğer hafiflemezse hemşireye söyleyin. 38°C’nin üzerindeki ateş endişe nedeni olabilir.
Ağlamanız ya da duygusal davranmanız normaldir.
Bebeğe sosyal güvenlik numarası alabilmek için gerekli belgeleri isteyin. Belgeleri doldurun ve gönderildiğinden emin olun.
Dinlenmeye çalışın. Telefonunuzun kapatılması ve ziyaretçilerin sınırlanmasını isteyin.
Bebeğin doğumuyla 5-7,5 kilo vermiş olsanız bile geri kalan kiloları vermeniz biraz zaman alacak. Enerjinizi yüksek tutmak için ve emziriyorsanız süt üretimi için iyi beslenin. Doğumda yaşadığınız duygu ve düşüncenizi kaydedin veya yazın .Eşinizi de aynısını yapması için teşvik edin. Bebek bakımı konusunda hastanedeki videoları izleyin. Personelden açıklama veya yardım isteyin.
Pediatrınızın ismini, adresini ve telefon numarasını alın. Sorular sorun ve hastanedeki hemşirelerden ve personelden yardım alın. Eşiniz ile birlikte hastane odasından çıkın ve yürüş sağlayın. Aile olabilmek için eşiniz ve çocuğunuz ile bir bağ kurun