kıskançlık zararları, kıskançlık sebepleri, kıskançlık ve diş gıcırdatma

Kıskançlık Dişlere Zarar Veriyor

Anadolu Sağlık Merkezi’ndeki diş hekimleri, diş gıcırdatmanın genellikle psikolojik bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Diş gıcırdatma agresif, telaşlı ve titiz kişilerde daha yaygın. Ayrıca duygusal stres, yoğun pişmanlık, takıntı, uykusuzluk, her türlü gerginlik ve kıskançlık gibi durumlar diş gıcırdatmasına neden olabilir ”dedi.

Yoğun pişmanlık ve kıskançlık diş gıcırdatmasına neden olur

Yetersiz ve dengesiz beslenmenin, parazitlerin ve endokrin rahatsızlıklarının da dişlerin sıkışmasına neden olduğunu vurgulayan diş hekimleri, “Diş yapısındaki doğuştan kusurlar veya sonradan yapılan protez ve dolgulardan kaynaklanan bozukluklar dişlerin sıkılmasına neden olabilir. Ancak uyurken dişlerinizi sıkmak genetik bir bozukluk değildir ”dedi. Sinüzitli çocuklarda diş gıcırdatmanın da görüldüğünü söyledi.kıskançlık zararları, kıskançlık sebepleri, kıskançlık ve diş gıcırdatma

Gençlerin yüzde 50’si dişlerini gıcırdatıyor

Kadın-erkek sıkma oranında önemli bir fark olmadığını, ancak 20-35 yaş arasındaki genç erişkinlerde daha yaygın olduğunu söyleyen diş hekimleri, “Diş sıkma gençlerin yaklaşık yüzde 50’sinde olurken, çocuklar bu rakam yaklaşık yüzde 15’tir.

Diş gıcırdatırken öncelikle diş yapısındaki soruna dikkat edilmelidir.

Diş gıcırdatma tedavisinde ilk adımın dişlerin ezilmesine neden olabilecek faktörleri belirlemek olduğunu belirten diş hekimleri, “Öncelikle fizik muayene yapılmalı ve diş problemi varsa uygun tedavi programı hazırlanmalı. dişin yapısı. “Çoğu durumda, tedavinin diğer aşamalarına ihtiyaç duyulmadan, sorun ancak diş yapısındaki kusurların giderilmesi ile giderilebilir.”

Gerekirse ilaç tedavisi de kullanılabilir.

Diş problemlerini düzeltmek için çene eklemi bozukluğu teşhisi konulduktan sonra tedavinin planlandığını belirten diş hekimleri, “Tedavide kas egzersizi, ilaç tedavisi gibi fiziksel bir yaklaşım ve çene oranını ideal hale getiren mekanik bir yaklaşım içerir. gerekli. … Bunun için mekanik destek olarak lastikler hazırlanır. Oklüzal splint, genellikle sert akrilikten yapılmış, tek bir ark üzerindeki dişlerin kesme ve oklüzal yüzeylerini kaplayan ve karşı ark üzerindeki dişlerle teması sağlayan çıkarılabilir bir cihazdır. Şikayetleri ortadan kaldıran “ateller” sadece hastayı sakinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda sütürün yeniden konumlandırılmasına da olanak tanır.

Diş hekimleri, tedavi sırasında hastaların çenelerini yoran aşırı hareketlerden kaçınmaları gerektiğini ve sıkışmış dişlerin ana nedeni olan stres faktörünü gerekirse psikolojik destekle ortadan kaldırmaları gerektiğini belirterek, diş kompresyonunun sonuçlarını şu şekilde sıraladı:

Sıkıştırılmış dişlerin sonuçları

Diş aşınması, çiğneme yüzeylerinin düzleşmesi

Uygulanan kas kuvveti sonucu yüzeyde ve diş etinin kenarına yakın bölgelerde oluşan kırıklar

Uyku sırasında dişlerin gıcırdatılmasından kaynaklanan yüksek ses

Ağrılı dişler

Ağzınızı açarken veya çiğnerken zorluk ve ağrı

Kulaklarda, şakaklarda ve yanaklarda ağrı, kulak çınlaması

Boyun ve baş ağrısı

Anormal eklem sesleri

Tıkalı veya çıkık çene

Çenelerde sürekli gerginlik ve yorgunluk hissi

Isırıkta değişiklik

Yüz ödemi, asimetri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir